Natuurmuseum Nijmegen & Bezoekerscentrum Gelderse Poort

De Bastei is een centrum waar jong en oud kan kennismaken met flora en fauna van het Gelderse rivierengebied.

Bezoekerscentrum

In het bezoekerscentrum is een prachtige verzameling planten, dieren en stenen te zien. Ontdek meer over het ontstaan van het landschap in de Gelderse Poort en laat je meevoeren in de waterwereld van Dwaalfilm. In onze winkel en het VVV informatiepunt zijn diverse wandel- en fietsroutes verkrijgbaar, waarmee je vanuit het museum zó de Gelderse Poort in kunt trekken. Onze medewerkers vertellen u wat er te beleven is in het gebied en helpen u de bijzondere plekjes van de omgeving te ontdekken. Er is koffie en thee verkrijgbaar en voor de kinderen is er gratis limonade. 


Museum

In het museum is een deel van de omvangrijke natuurhistorische collectie te zien. Er zijn interactieve wisselexposities te beleven over de natuur en de rijke geschiedenis van de regio. Kinderen kunnen bij ons terecht voor diverse educatieve activiteiten, zowel binnen als buiten! Maak de Waanzinnige-Weetjes-speurtocht en ontdek meer over bijzondere objecten in het museum, volg colleges van de MuseumJeugdUniversiteit, doe mee aan leuke workshops tijdens vakanties of ga mee op ontdekkingstocht in de Nijmeegse natuur! Wilt u een kinderfeestje organiseren? Maak dan gebruik van ons arrangement met pannenkoekenrestaurant Het Hoogstraatje, dat op een steenworp afstand van het museum te vinden is.


Educatie

Boek met uw klas een veldles of groepsbezoek aan ons museum. De uitleenservice verzorgt de uitleen van meer dan 40 verschillende leskisten. Vooral voor het basisonderwijs zijn deze in te zetten bij lessen over natuur, milieu, wetenschap en techniek. Leskisten zijn vaak methodevervangend, onder het motto ‘niet meer, maar wel beter’.


Collectie

Met ruim 100.000 objecten is onze collectie uitgegroeid tot de belangrijkste regionale natuurhistorische verzameling. Particulieren of educatieve instellingen kunnen onder bepaalde voorwaarden objecten lenen uit onze collectie, bijvoorbeeld voor een lezing of spreekbeurt. Zo is het verre verleden ineens tastbaar als een leerling een miljoenen jaar oud fossiel in handen heeft. Meer informatie is te vinden op onze website.


De Bastei

Natuurmuseum Nijmegen en Museum de Stratemakerstoren zijn per 1 juli 2014 opgegaan in De Bastei. Dit nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie in Nijmegen zal in 2017 aan de oostelijke Waalkade de deuren openen. Staatsbosbeheer en het IVN Rijk van Nijmegen sluiten aan als deelnemer. In De Bastei gaan deze organisaties samen het verhaal van de rivier de Waal vertellen in de vorm van exposities, educatieve activiteiten en een veelheid aan toeristische arrangementen.
Ook NME-taken horen bij De Bastei. Scholen uit gemeente Nijmegen kunnen er terecht voor advies en informatie over NME-voorzieningen in de buurt. Daarnaast wordt er gewerkt aan een platform voor alle groene initiatieven in de gemeente Nijmegen. Samen zorgen we ervoor dat Nijmegen steeds groener wordt.

Momenteel gesloten. Vanaf januari weer open voor publiek op de nieuwe locatie aan de Waalkade onder de naam De Bastei.

Landgoed Avegoor

Landgoed Hotel Avegoor staat al jaren goed bekend om de hoogwaardige kwaliteit in gastvrijheid en om de inspirerende omgeving.
De prachtige omgeving gecombineerd met de vele faciliteiten van Landgoed Hotel Avegoor maken uw verblijf er één om nooit te vergeten. Het hotel beschikt onder meer over twee sfeervolle restaurants, een gezellige lounge met open haard en twee prachtige zonovergoten terrassen. Neem ter ontspanning een duik in het zwembad of stap in sauna. De 73 comfortabele hotelkamers zijn verdeeld over twee gebouwen en voorzien van alle gemakken.

VVV Informatiepunt
Bij deze locatie is een VVV Informatiepunt gevestigd. De lokale medewerkers vertellen u over wat er te zien, te doen en te beleven is en helpen u de bijzondere plekjes van de omgeving te ontdekken. Bij het VVV Informatiepunt zijn fiets- en wandelroutes verkrijgbaar, plattegronden, brochures en folders van bezienswaardigheden.

Van der Valk Hotel De Molenhoek-Nijmegen

Het sfeervolle Van der Valk Hotel De Molenhoek-Nijmegen, gelegen nabij de leuke stad Nijmegen, is het ideale uitgangspunt voor zowel de rustzoeker als de actieve gast. De prachtige omgeving biedt volop mogelijkheden op het gebied van recreatie. Alle recent gerenoveerde kamers van het hotel zijn voorzien van een badkamer met bad en douche, toilet, telefoon en TV. U kunt gratis parkeren en in het hele hotel is gratis draadloos internet. In ons compleet vernieuwde restaurant kunt u genieten van de culinaire creaties van de keukenbrigade. De menukaart biedt een ruime keuze uit de internationale keuken. Een keuze aan vis- en vleesgerechten, aangevuld met dagverse seizoensproducten.


VVV Informatiepunt
Bij deze locatie is een VVV Informatiepunt gevestigd. De lokale medewerkers vertellen u over wat er te zien, te doen en te beleven is en helpen u de bijzondere plekjes van de omgeving te ontdekken. Bij het VVV Informatiepunt zijn fiets- en wandelroutes verkrijgbaar, plattegronden, brochures en folders van bezienswaardigheden, en natuurlijk de VVV Cadeaubon! De VVV, daar komt u verder mee!

Boekhandel Dieren

Dit VVV Informatiepunt is gevestigd in Boekhandel Dieren en biedt toeristische informatie over wat er in de omgeving te zien, doen en te beleven is. Laat u door de lokale kennis van het VVV Informatiepunt verrassen en ontdek de bijzondere plekjes van de omgeving. Bij het VVV-informatiepunt zijn fiets- en wandelroutes verkrijgbaar, plattegronden, brochures en folders van bezienswaardigheden, en natuurlijk de meest gewaardeerde cadeaubon van Nederland, de VVV Cadeaubon! De VVV informeert en inspireert. Daar komt u verder mee!

Recreatiecentrum Heumens Bos

Recreatiecentrum Heumens Bos is een rustige familiecamping gelegen in een prachtig fiets- en wandelgebied. Wij beschikken over 165 toeristische plaatsen. Er zijn 2 moderne verwarmde toiletgebouwen, verwarmde zwembaden en 2 tennisbanen. U kunt er tafeltennissen en jeu de boules spelen. Ook zijn er een à la carte restaurant en snackbar aanwezig. Daarnaast is er een supermarkt en wasserette. In belangrijkste vakantieperiodes is er een recreatieprogramma. Er is al een All-in prijs voor 2 personen vanaf €20,00. Het park is rolstoeltoegankelijk en een huisdier is toegestaan.
Prijs per week accommodaties vanaf € 235,00. Wij zijn Recronlid.

VVV Informatiepunt

Bij deze locatie is een VVV Informatiepunt gevestigd. De lokale medewerkers vertellen u over wat er te zien, te doen en te beleven is en helpen u de bijzondere plekjes van de omgeving te ontdekken. Bij het VVV Informatiepunt zijn fiets- en wandelroutes verkrijgbaar, plattegronden, brochures en folders van bezienswaardigheden, en natuurlijk de VVV Cadeaubon! De VVV, daar komt u verder mee!

The Read Shop in Rheden

Het VVV Informatiepunt is gevestigd in The Read Shop en biedt toeristische informatie over wat er in de omgeving te zien, doen en te beleven is. Laat u door de lokale kennis van het VVV Informatiepunt verrassen en ontdek de bijzondere plekjes van de omgeving. Bij het VVV agentschap zijn fiets- en wandelroutes verkrijgbaar, plattegronden, brochures en folders van bezienswaardigheden, en natuurlijk de meest gewaardeerde cadeaubon van Nederland, de VVV Cadeaubon! De VVV informeert en inspireert. Daar komt u verder mee!

Logis Hotel Restaurant Hoogeerd

Hoogeerd ligt direct aan de Maas, tussen Oss en Nijmegen. Geen massatoerisme, wel een bijzonder mooie en attractievolle omgeving. U kunt er heerlijk genieten van al het goede dat het rivierengebied te bieden heeft. Het land van Maas en Waal is de perfecte omgeving om een stuk te wandelen of te fietsen: diverse routes voeren u door de unieke landschappen langs oevers, polders, dijken en bosgebieden.

Daarnaast zit u op een steenworp afstand van de plaatsen Wijchen, Nijmegen en Oss, waar u kunt winkelen, iets kunt drinken of een bezoek kunt brengen aan diverse musea. Kom kennismaken met onze gastvrijheid, prachtige uitzicht en de faciliteiten die wij u kunnen bieden.

VVV Informatiepunt
Bij deze locatie is een VVV Informatiepunt gevestigd. De lokale medewerkers vertellen u over wat er te zien, te doen en te beleven is en helpen u de bijzondere plekjes van de omgeving te ontdekken. Bij het VVV Informatiepunt zijn fiets- en wandelroutes verkrijgbaar, plattegronden, brochures en folders van bezienswaardigheden, en natuurlijk de VVV Cadeaubon! De VVV, daar komt u verder mee!

Uitbaeterij de Viersprong

Bij Uitbaeterij de Viersprong is een VVV Informatiepunt gevestigd. De lokale medewerkers vertellen u over wat er te zien, te doen en te beleven is en helpen u de bijzondere plekjes van de omgeving te ontdekken. Bij het VVV Informatiepunt zijn fiets- en wandelroutes verkrijgbaar, plattegronden, brochures en folders van bezienswaardigheden, en natuurlijk de VVV Cadeaubon! De VVV, daar komt u verder mee!

Kunstwerk! Liemers Museum – Gelders Schuttersmuseum

De collectie van het Liemers Museum bestaat uit historische voorwerpen uit de Liemers op het gebied van archeologie, natuurhistorie, kerkelijk leven, Tweede Wereldoorlog, oude industrieën met een overzicht van de sigarettenindustrie (Turmac), de Gimbornfabriek, beide in Zevenaar, en een aantal objecten van de steenfabriek en scheepwerf De Hoop. Daarnaast toont het museum een grote collectie van het verenigingsleven uit de streek.
Het Gelders Schutters Museum heeft een aantrekkelijke collectie van vaandels, vendels, sjerpen, uniformen, penningen, medailles, foto’s en documentatiemateriaal van schutterijen en schuttersgilden in Gelderland, de Federatie van Gelderse Schuttersgilden, Schutterijen St. Hubertus en de Europese Gemeenschap van Historische Schuttersgilden. De musea organiseren regelmatig diverse wisseltentoonstellingen. Open: 2e Paasdag, 2e Pinksterdag en 2e Kerstdag. Gesloten: 1 januari, carnavalszondag, 1e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag 1e Pinksterdag en 1e Kerstdag.

VVV Informatiepunt

Bij deze locatie is een VVV Informatiepunt gevestigd. De lokale medewerkers vertellen je over wat er te zien, te doen en te beleven is en helpen je de bijzondere plekjes van de omgeving te ontdekken. Bij het VVV Informatiepunt zijn fiets- en wandelroutes verkrijgbaar, plattegronden, brochures en folders van bezienswaardigheden, en natuurlijk de VVV Cadeaubon! De VVV, daar kom je verder mee!

Bakkerij Samberg

Bij deze locatie is een VVV Informatiepunt gevestigd. De lokale medewerkers vertellen u over wat er te zien, te doen en te beleven is en helpen u de bijzondere plekjes van de omgeving te ontdekken. Bij het VVV Informatiepunt zijn fiets- en wandelroutes verkrijgbaar, plattegronden, brochures en folders van bezienswaardigheden, en natuurlijk de VVV Cadeaubon! De VVV, daar komt u verder mee!